Hans helighet Ignatius Afrem ll

H.H. Ignatius Afrem II är Syriska ortodoxa kyrkans patriark av Antiokia och hela Östern. Han är den 123:e patriark för den syriska ortodoxa kyrkan i hela världen. H.H. Ignatus Afrem är född i Qamishli - Syrien, den 3 maj 1965, som den yngste sonen till Issa och Khanema Karim. Afrem Karim förlorade sin far i tidig ålder. Han trädde in i S:t Afrems teologiska seminarium i Atchaneh, Libanon, 1977 efter att ha avslutat grundskolan i Qamishli.

År 1982 tjänade han det syrisk-ortodoxa ärkestiftet i Aleppo, Syrien, under två års tid. Från 1984 till 1988 mottog han en kandidatexamen i teologi vid det koptiska teologiska seminariet i Kairo, Egypten. 1985 vigdes han till munk och därefter blev till fullvärdig diakon i Egypten. Han vigdes till präst i Qamishli samma år. Från 1988 till 1989 tjänstgjorde han som sekreterare åt sin nu insomnade företrädare och undervisade även vid S:t Afrems teologiska seminarium i Damaskus. År 1991 inträdde Afrem vid S:t Patricks College i Maynooth i Irland där han 1994 tog sin doktorsexamen i teologi för sitt försvar av korsets symbolik i den syriska kristendomen.

Den 28 januari 1996 vigdes Afrem till ärkebiskop för den Syrisk-Ortodoxa Kyrkan och tilldelades ansvaret för det patriarkaliska ställföreträdarskapet för den Syrisk-ortodoxa kyrkan i Östra USA av Patriark Zakka I. Han kom att tilldelades ärenamnet ”Cyril”. Han installerad officiellt som ärkebiskop i sitt nya stift den 2 mars 1996 i S:t Markus, Syrisk ortodoxa kyrkan i Teaneck, New Jersey- USA. Under hans ledarskap instiftades 11 nya församlingar och resulterar i att stiftet idag har 20 församlingar. Som ärkebiskop organiserade hans bland annat de syrianska ungdomarna i en nyinstiftad syrisk-ortodox ungdomsorganisation, Syriac Orthodox Archdiocesan Youth Organization (SOAYO).

Ärkebiskop Afrem valdes av den heliga syrisk-ortodoxa synoden som samlats i St. Jakob Baradeus klostret i Atchane, Libanon i samband med begravningsceremonierna för den bortgångne patriaken Ignatius Zakka I Iwas till den 123:e patriarken av Antiokia och hela Östern. Valet leddes av Baselios Thomas I, den högste representanten för den syrisk-ortodoxa kyrkan i Indien och av Severius Jamil Hawa, ärkebiskop av Bagdad och Basra.

Ärkebiskop Afrem Karim vigdes till Patriark av Antiokia och Hela Östern och S:t Petrus apostelns efterträdare den 29 maj 2014 under en högtidlig ceremoni i det patriarkaliska katedralen St.Georgis i Damaskus, Syrien, mitt under pågående inbördeskrig. Han kom att bli den 123:e Patriarken av Antiokia och Hela Östern. Han mottog det traditionella ärenamnet ”Ignatius” som bekläs alla patriarker av Antiokia sedan 1445.

Patriarkens apostoliska besök till Sverige

På begäran av de två Syrisk-ortodoxa stiften i Sverige besökte H.H. Ignatius Afrem II Sverige mellan den 22 maj 2015 – 2 juni 2015. Det apostoliska besöket i Sverige inkluderade ett möt med Sveriges statsminister Stefan Löfven, ett besök på utrikesdepartementet där han träffade Sveriges utrikesminister Margot Wallström och en audiens med på Stockholms slott där patriarken mottogs av kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia. Detta var första besöket av en syrisk-ortodox patriark i Sverige sedan 1987. I samband med det apostoliska besöket i Sverige, publicerade Syrisk Ortodoxa Kyrkans ungdomsförbund patriarkens doktorsavhandling på svenska. H.H. Ignatius Afrem II besökte även Sverige år 2018, då han bland annat träffade ärkebiskop Antje Jackelén
Mer info
HemOm ossShopLokala församlingarKontakta oss
© Patriarkaliska ställföreträdarskapet för syrisk-ortodoxa kyrkan i Sverige - All Rights Reserved
Powered by mtoma.se
crossmenuchevron-down